Agrement la Sovata

Relaxare / Fitness

Hotelurile din Sovata dispun de săli de fitness, piscină, saună, masaj, solar

Jocuri de agrement

Bowling (popice), biliard, darts, tenis de masă

Drumeție

Cel mai popular traseu în Sovata este cel care înconjoară lacurile din stațiune.  Urmând acest traseu, se poate ajunge în scurt timp la Muntele de Sare.  Alte destinații populare sunt Vârful Cireșelu sau Dealul Saca.  Există însă și trasee mai lungi, pentru cei dornici de drumeție.   Mai jos găsiți lista traseelor din Munții Gurghiu; opt din aceste trasee trec prin stațiunea Sovata.

Trasee Turistice în Munții Gurghiu

 

Turul stațiunii cu trenulețul

Cel mai plăcut mod de a vizita stațiunea, de la un capăt la altul, este cu acest trenuleț pe șosea.  Trenulețul se ia din fața hotelului Danubius Sovata.

 

Plimbare cu Mocănița

Reabilitată recent, mocănița cu aburi circulă din nou pe traseul Sovata - Câmpu Cetății.  Pe lângă călătoria agreabilă pe care o oferă, mocănița este în sine un obiectiv turistic istoric.  Mocanița pleacă zilnic din gara Sovata la orele 10, 13, 17, 19.  Durata unei călătorii este de 1h și 45min. Prețul unui bilet dus-întors este de 15 RON pentru copii, 20 RON pentru studenți sau pensionari și 30 RON pentru adulți.  Se acorda reduceri pentru grupuri de peste 10 persoane.

 

Agroturism / Tradiție

Sovata este un loc ideal pentru agroturism, în special pentru copii.  Numeroase pensiuni din stațiune păstrează tradiția și specificul rural.  Vrei un foc de tabără? La Sovata se poate.  Vrei să dormi o noapte într-un pat de fân?  Se poate și asta.  Vrei să simți magia iernii?  Hai la o plimbare cu sania trasă de cai.  Ai un copil care vrea să călărească?  Sovata e locul perfect.  Sau poate ai un copil care nu a văzut animale de casă decât în filme?  La Sovata îi poți face cunoștință cu niște oițe...

 

Excursii cu ghid

De la Sovata se organizează excursii cu ghid turistic către Praid, Corund, Câmpu Cetății, Odorheiu Secuiesc, Călimănești, Rimetea și alte destinații.

 

Alte posibilități de agrement

Închirieri biciclete, închirieri ATV, schi, night club
Acest site folosește cookies . Detalii.

Navigarea implică acceptarea lor